Om BarnOas

w_js_150912_0210-2Det finns en förening som heter Oasrörelsen i Svenskfinland r.f. När Oasrörelsen – www.oas.fi – håller program någonstans har barnen eget program. Barn i åldern 7-12 år samlas då till en s.k. BarnOas. På en BarnOas gör man egentligen samma saker som de vuxna gör på sitt möte, men allt sker på barnens villkor.

Huvudledare för BarnOas är Alexandra Österbacka och Nora Lillas, men de har oftast en del medhjälpare med sig på BarnOaserna.

På en BarnOas gör man alltså ungefär samma saker som på vilket kristet möte som helst; lovsjunger, ber och lär sig mer om Gud och Jesus. Det är bara det att på en BarnOas sker allt utgående från barnen. Dessutom hittar man ofta på lite andra roliga saker, som uteaktiviteter, pyssel, lek, drama och annat skoj.

BarnOas kommer också ut med en videoblogg varje månad. Den sista söndagen i månaden laddas en video upp här på hemsidan och videobloggarna hittar du under länken Barnoas-bloggen. I videobloggarna råkar Hanna och Emma ut för lite allt möjligt, bl.a. träffar de olika människor som berättar om sina liv och om vad Jesus betyder för dem.

barnoas_0025BarnOas vill betona att barnen och deras tro ska tas på allvar. BarnOas vill lyfta fram barnen i församlingen och även ge barnen verktyg för det egna troslivet, t.ex. genom bönestationer och olika typer av aktiviteter där barnen får uttrycka sin tro. Dessutom vill BarnOas visa barnen att Jesus är den enda vägen till frälsning, att Han vill ha med just dem att göra och att Han är någon vi kan umgås med varje dag, inte bara på söndagarna.

Vi har möjlighet att besöka församlingar runtom i Svenskfinland och hålla en BarnOas-dag eller -kväll. Hittills har vi verkat mest i Österbotten, men vi är inte rädda för att göra fler längre turer. Ta gärna kontakt med oss, så får vi diskutera! Kontaktinformation hittar du här.